Monitoring Solutions Engineer

Plek in de organisatie

Als Monitoring Solutions Engineer ben je het gezicht voor onze klanten bij de uitvoering van monitoring projecten en – support. Je bent vrijwel dagelijks aanwezig bij een klant en bedient gemiddeld twee klanten per week, waarbij je in verschillende fases van het monitoring proces betrokken bent. Jouw toegevoegde waarde is direct zichtbaar en het vertrouwen dat je daarmee wekt bij klanten draagt bij aan onze continuïteit.

Werkzaamheden

Jouw rol is zeer uitdagend en divers. Je wordt sterk aangetrokken tot de volgende werkzaamheden:

  • Je ondersteunt onze klanten bij het ontwerpen en implementeren van monitoring oplossingen op basis van System Center Operations Manager (SCOM), Azure Monitor en andere Azure Services.
  • Je zet de tooling neer met betrekking tot inrichting, beheer en onderhoud.
  • Je ondersteunt onze klanten bij de inbedding van monitoring binnen de beheerorganisatie en beheerprocessen.
  • Je bent de belangrijke schakel tussen de techniek en IT en business processen van de klant.

Profiel

Als we inzoomen op jouw profiel, dan heb je tenminste een afgeronde HBO opleiding in de volgende richtingen: Technische Informatica, Business & IT of Computer Science. Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als engineer waarbij voornamelijk Microsoft technologie wordt toegepast en jouw kennis van monitoring technologieën is ruim aanwezig. Ervaring met SCOM, Azure Monitor (Log Analytics en Application Insights) en scriptingtools (voornamelijk Powershell) zijn een sterke pré. Jouw brede infrastructurele kennis helpt je om de verschillende domeinen goed in de monitoring te kunnen inrichten.

Aanbod

Je krijgt bij The Backbone alle ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing en onze arbeidsvoorwaarden zijn sterk concurrerend. We hebben een open en informele cultuur en streven altijd naar een perfecte dienstverlening. Onze aansprekende klanten liggen verspreid in het land, met een sterke concentratie in het midden en westen. Je wordt als engineer in ieder geval uitgerust met een leaseauto, smartphone en laptop.

Informatie

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over de deze functie? Neem contact op met Peter Klijndijk, 074 – 249 04 49, of mail naar peter.klijndijk@thebackbone.nl