Monitoring Solutions Consultant

Plek in de organisatie

Als Monitoring Solutions Consultant draag je bij aan de continuïteit en kwaliteit van onze monitoring oplossingen bij klanten. Samen met de verantwoordelijk accountmanager ben je hét gezicht voor onze klanten en streef je naar een langdurige samenwerking. Je bewaakt onze technische oplossing en werkt pro actief met klanten samen om vernieuwing en verbetering van de monitoring oplossingen te realiseren.

Werkzaamheden

Jouw rol is divers; functioneel én technisch georiënteerd en vooral zeer afwisselend en uitdagend. Je wordt in de functie sterk aangetrokken tot de volgende werkzaamheden:

  • Je ondersteunt onze klanten bij het ontwerpen en implementeren van monitoring oplossingen op basis van System Center Operations Manager (SCOM), Azure Monitor en andere Azure Services.
  • Je zet de juiste architectuur neer met betrekking tot inrichting, beheer en onderhoud van monitoring tools en inbedding binnen de beheerorganisatie en beheerprocessen.
  • Je hebt focus op generieke IT infrastructuur, met producten als VMWare, vSphere, Microsoft Hyper-V, Windows en Linux server operating systems, WSUS, Exchange, IIS, SQL Server.
  • Je bent de belangrijke schakel tussen de techniek en IT en business processen van de klant.
  • Je brengt kennis en kunde in bij pre-sales trajecten.

Profiel

Als we inzoomen op jouw profiel, dan heb je tenminste een afgeronde HBO/WO opleiding in de volgende richtingen: Technische Informatica, Business & IT of Computer Science. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als  (solution) architect of consultant waarbij voornamelijk Microsoft technologie wordt toegepast. Verder heb je kennis van IT infrastructuren en platformen en monitoring technologieën. Kennis en ervaring met SCOM en Azure Monitor (o.a. Log Analytics en Application Insights) is een sterke pré. De competenties die horen bij een consultant behoren tot jouw onderscheidend vermogen: communicatief vaardig, een schakelend vermogen van abstracte doelen naar concrete oplossingen en als laatste, een teamplayer die anderen in hun kracht kan zetten.

Aanbod

Je krijgt bij The Backbone alle ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing en onze arbeidsvoorwaarden zijn sterk concurrerend. We hebben een open en informele cultuur en streven altijd naar een perfecte dienstverlening. Onze aansprekende klanten liggen verspreid in het land, met een sterke concentratie in het midden en westen. Je wordt als consultant in ieder geval uitgerust met een leaseauto, smartphone en laptop.

Informatie

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over de deze functie? Neem contact op met Peter Klijndijk, 074 – 249 04 49, of mail naar peter.klijndijk@thebackbone.nl